četrtek, 22. oktober 2015

Glas iz nebes


Vse kar vemo običajno o svetnikih, izvemo iz bolj ali manj posrečenih življenjepisih. Nekateri svetniki so v času svojega zemeljskega življenja napisali tudi kakšen spis, knjigo. Tako lahko izvemo njihovo misel, njihov nauk. O nekaterih vemo samo iz pričevanj, velikokrat so to mučenci. Vsi pa nas s svojim življenjskim zgledom vabijo, spodbujajo k vztrajanju v krščanskem življenju.

Posebna posebnost v zboru svetnikov pa je svetnik, katerega se spominjamo danes: svetega Janeza Pavla II. Tega svetnika čedalje bolj cenim, ker njegovo zemeljsko življenje izžareva neverjetno zaupanje v Božjo previdnost. Vsakič, ko sem najbolj potrt, najbolj zaskrbljen, najbolj na tleh, me glas tega svetnika, priporočanje k njemu, omogoči, da Bogu bolj zaupam, da bolj verujem in predvsem da bolj iskreno ljubim.

Prav ste prebrali: glas tega svetnika. Mi, današnji katoličani imamo neverjetno srečo. Srečo, katero nam lahko zavidajo naši predniki. Oni so lahko zaupali zgolj življenjepisom svetnikov, zgolj pričevanjem tistih, ki so jih doživeli. Mi, pa lahko danes, ne samo da se učimo iz bogatega opusa spisov, okrožnic, knjig, govorov, ki jih je sveti Janez Pavel II. napisal, temveč lahko slišimo celo njegov glas. Glas, ki hvali in slavi nebeškega Očeta v nebesih. To je neverjetno, skoraj čudežno. Kako čudovito Božja previdnost vse ureja in vodi, da lahko danes slavimo Boga, skupaj s svetim Janezom Pavlom II, skoraj dobesedno:  
Blagoslovljen bodi Gospod, ki si nas ustvaril!
Blagoslovljen bodi Gospod, ki si nas poklical!
Blagoslovljen bodi Gospod, ki si nas posvetil!

Blagoslovljen bodi Gospod, v svetnikih, kateri te
noč in dan, celo večnost slavijo, hvalijo,
ker so v svojem življenju dokazali, da so Te vredni.

Blagoslovljen bodi Gospod, Sveti Katoliški Cerkvi,
preko katere tudi nam daješ vse možnosti in priložnosti,
da tudi mi postanemo vredni tega, kar doživljajo svetniki.

Blagoslovljen bodi Gospod, in nam pomagaj,
bodi naš prijatelj, bodi nas zaupnik,
ki nas bo povedel v obljubljeno deželo.


Sveti Janez Pavel II., prosi za nas!

Ni komentarjev:

Objavite komentar