petek, 03. junij 2016

Rad sem ovca


Slabšali pomen, včasih tudi zmerljivka za kristjane, posebno katoličane je, da so kakor ovce. Nič ne razmišljajo, temveč samo slepo sledijo. Toda vsak, ki je kdaj ovco kdaj videl v živo ve, da ima ovca tudi možgane in da je sposobna ravnati malce po svoje in tu se strinjam, velikokrat brez pameti. Toda kljub temu, sem raje ovca, kakor pa katera koli druga žival. Vsaka žival ima namreč neke obrambne mehanizme: kremplje, čekane, brce, pljunke, ostre kljune in nekatere celo strup. Kaj pa ima ovca? Ovca, pa ima dobrega pastirja, ki kakor sam pravi: »Izgubljene bom poiskal, razgnane nazaj pripeljal, ranjene obvezal, bolne okrepčal, rejene in krepke obvaroval.«

Rad sem ovca, ker vem, da imam dobrega pastirja – Jezusa Kristusa. Pa naj bo moje sledenje Bogu za vse ostale ljudi slepo, bedasto, otročje, nepremišljeno, neumno je to sledenje izraz moje vera, kajti po tej veri vem, da pa »Bog izkazuje svojo ljubezen do nas s tem, da je Kristus umrl za nas.« Vera mi omogoča, da nisem izgubljen v tem potrošniškem svetu. Zaradi vere vem, kje je moj varen hlev. Zaradi te vere vem, da tudi če se bom izgubil in zapadel v trnje greha, me bo moj pastir našel in rešil iz tega trnja. Zaradi vere vem, da če bom ranjen, me bo pozdravil in ko bom bolan, me bo okrepčal. Zaradi te vere tudi vem, da če bom slučajno kdaj rejen in krepak, me ne bo peljal v zakol, temveč me bo obvaroval.

Zaradi te vere tudi vem, da na tem svetu ni popolnega človeka in brez napak. Ker je sam en popoln in brez napak in to je Bog. Vsi ljudje pa smo po Adamu slabotni in grešni. Pri nekaterih je to bolj izrazito, pri nekaterih pa manj. Toda ravno zaradi te vere v Jezusa Kristusa tudi vem: »da je v nebesih večje veselje nad enim grešnikom, ki se spreobrne, kakor nad devetindevetdesetimi ki ne potrebujejo spreobrnjenja.« Zato bom danes rekel: Hvala za Jezusa dobrega pastirja iz čigar usmiljenega Srca izvirajo zakramenti Cerkve, preko katerih me Bog išče, najde, odpušča, obvezuje, krepča in varuje. Hvala za Jezusovo usmiljeno Srce, ki me vsak dan pričakuje in me je vsak dan vesel v zakramentu svete evharistije, hranjene v tabernakljih širom sveta.

Ni komentarjev:

Objavite komentar