sreda, 30. november 2016

Kaj vse nimam?


sreda, 1. adventnega tedna

»Koliko hlebov imate?« nas danes sprašuje Gospod. V bistvu nas sprašuje kaj imamo, ne kaj nimamo. Kolikokrat se lahko zalotimo, da govorimo česa vsega nimamo: jamramo, godrnjamo, se pritožujemo, kritiziramo nad vsem in nad vse. Jezus ni napravil čudeža tako, da bi zaploskal z rokami in puf – napravil bi čudež, kakor, da bi bil čudež neka magična ali čarobna zadeva.

Jezus napravi čudež iz sedem hlebov in malo ribic. Jezus napravi čudež iz tistega, kar so učenci imeli in mu ponudili. Čudež ozdravljenja pride iz hromih, slepih, kruljavih, nemih iz neozdravljivih bolezni, čudež pomnožitve in sedmih hlebov in nekaj ribic. Čudež tolažbe pride iz žalosti. Čudež obuditve pride iz smrti.

Jezus za svoje rojstvo ni potreboval palače, potreboval je jaslice. Če želimo, da bi Gospod obrisal solze z vseh obrazov, sramoto svojega ljudstva odpravil z zemlje, moramo biti žalostni, moramo biti osramočeni in to je tisto, kar imamo. Zato naj bi se v adventnem času začeli zavedati, česa vsega imamo, ne česa vsega nimamo. Ne bojmo se ponuditi tisto, kar imamo in naj si nihče ne drzne reči, da nič nima.

Ni komentarjev:

Objavite komentar