sreda, 07. december 2016

Jezusova moč


sreda, 2. adventnega tedna

Adventni čas je čas Božjega otroštva. Tistega obdobja, ko se otrok v stiski in nevarnosti zateče k svojim staršem. Po drugi strani, pa, takoj ko otroci malce odrastejo, ko postanejo mladeniči in mladenke pa se utrujajo, mladi možje se spotikajo in padajo, ker mladost vedno skuša napraviti nekaj po svoje. In posledica te samovolje pa je utrujenost, padci, če rečemo po moderno: stres ubija.

V adventu pa naj bi spoznali, da je Bog usmiljen in milostljiv, potrpežljiv in zelo milosrčen, ne ravna z nami po naših grehih, ne vrača nam po naših krivdah. Ker je Bog Oče in se ne more v neskončnost jeziti na svoje otroke. Ko vidi, da smo utrujeni in obteženi, ko vidi da omagujemo in padamo, nam želi dati pomoč, rešitev.

Ta rešitev je v Jezusu Kristusu, kateri nas vabi naj vzamemo njegov jarem nase in se učimo od Njega. Jarm nas sicer obvezuje, kot nas obvezujejo zapovedi. Toda preko jarma nas Jezus vodi, vodi k vodam počitka. V adventu naj bi spoznali, da nas Jezusov jarm vodi, a obenem nam daje moči in onemoglega obilno krepča. V adventu naj bi znova nataknili Jezusov jarm nase, oz. ga malce popravili, če je zdrsel iz našega življenja. In temu pravimo zaupanje Bogu. Rezultat bo takoj viden, kajti kateri zaupajo v Gospoda, dobivajo novo moč.

Ni komentarjev:

Objavite komentar