torek, 06. december 2016

Ni problema

torek, 2. adventnega tedna

Kje se bo razodel Gospod? V oazi, kjer vse zeleni in cveti? V palačah, kjer je vsega dovolj in preveč? Pri popolnih ljudeh? Ne. V puščavi pripravite pot Gospodu. V bornih in ubogih jaslicah se bo razodel Gospod. Pri nepopolnih in grešnih ljudeh ga bomo srečali. Kajti ko se bo razodel bo njegovo plačilo z njim in njegovo povračilo pred njim.

Ne bojmo se biti pred Gospodom to kar smo. Smo morda nepolni ljudje, ki v slabosti grešijo? Ni problema, advent nam oznanja: dokončana je naša tlaka, poravnana je naša krivda. Se morda bojimo, nas je strah, v želodcu črviči in je negotov naš korak. Ni problema, saj nam glasnik veselja vzklika: Povzdigni se, ne boj se, glejte vaš Bog! Smo morda izgubljena ovčka v širnih prostranstvih tega sveta? Ni problema, saj se je Jezus rodil zato, da bi šel iskat tisto, ki je izgubljena.

Adventni čas je čas veselja, ker prihaja Jezus, ki bo dopolnil našo nepopolnost, ki bo obogatil našo revščino in uboštvo, ki nas bo nosil v svojem naročju. Samo ne bojmo se, zaupajmo Bogu, prepustimo se mu, da nas osreči. Advent je zato, da spoznamo svojo puščobnost, svojo revščino in svojo nepopolnost, zato, da bi resnično zahrepeneli po Božjem življenju, po Božjem bogatenju, po Božji popolnosti, po našem Odrešeniku Jezusu Kristusu.


Ni komentarjev:

Objavite komentar