ponedeljek, 05. december 2016

Puščava


ponedeljek, 2. adventnega tedna

Pod pojem puščava si ljudje običajno predstavljamo pusto in neobljudeno pokrajino, v kateri ni življenja oz. je to zelo okrnjeno. In o taki puščavi govori današnja Božja beseda kot o kraju, kjer začno izvirati vode, potoki, ko začne poganjati trava, skratka puščava ozeleni in oživi.

Življenje mrtvoudnega iz evangelija je podoba življenjske puščave. Pusto, neobljudeno. Pa vendarle ko se to življenje sreča z Božjim Sinom Jezusom oživi. Samo Bog je tako vsemogočen, da iz največje puščave, polomije, puščobe napravi nekaj dobrega, lepega, enkratnega in resničnega. Toda, da je puščavsko življenje mrtvoudnega postalo paradiž so morali nekaj narediti.

Šli so na streho in ga med opeko spustili s posteljo vred v sredo pred Jezusa. Adventni čas je čas, ko iščemo načine, kako najti pot do Betlehema, do kraja Jezusovega rojstva. Tudi Sveti Trije kralji so ga iskali. In ker so ga iskali so ga našli in ker so hoteli, da mrtvoudni shodi, so iskali način in so ga našli. Želim Vam, da Vam v adventnem času ne bo manjkalo domišljije, pri iskanju Betlehema. Naj Vam noben način ne bo čuden ali nekonvencionalen, zakaj blizu je rešitev tem, ki se ga bojijo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar