četrtek, 01. december 2016

Odpiranje in gradnja

četrtek, 1. adventnega tedna

Odprite vrata, Gospodu, ki prihaja. Ne odpirajte jih zlu, ki prihaja po neposlušnosti Gospodovi besedi. Božič nam prinaša rešenje, ki smo ga v adventnem času postavili v obzidje in nasip. Če želimo uživati Božič, pomeni, da moramo v adventnem času začeti z delom.

Kaj naj bi torej delali, kaj naj bi gradili? Graditi moramo obzidje in nasip okoli našega življenja. Zgraditi obrambne stolpe Božjih zapovedi, zgraditi zidovje nauka Cerkve, ter postaviti vrata evangelija, ki je ljubezen. Samo skozi ljubezen, v najčistejši obliki lahko vstopi Kralj veličastva. Vse kar je nasprotno Božjim zapovedim, nauku Cerkve in evangeliju je zlo, katero nam ni v rešenje, temveč v pogubo.

Zato je tisti, ki posluša Jezusove besede in jih spolnjuje podoben pametnemu možu, kateri si je postavil hišo na skalo. Božični mir bo prišel, če se bomo v adventnem času naučili zaupati v Božjo voljo in Božji previdnosti, ki vse lepo ureja in vodi. Če se bomo naučili odpirati vrata ljubezni in zapirati sebičnosti in sovraštvu.

Ni komentarjev:

Objavite komentar