ponedeljek, 01. januar 2018

Ušlo mi je z jezika


Začetek našega Odrešenja je bilo poverjeno Mariji, ker je bila Marija sposobna, da je vse Besede Odrešenja »ohranila in jih premišljevala v svojem srcu,« in teh besed ni bilo malo. Kaj pomeni premišljevati v svojem srcu? To preprosto pomeni moliti. Marija je molila tako, da je premišljevala v svojem srcu.

Pastirji so molili tako, da so »slavili in hvalili Boga za vse, kar so slišali in videli.«. Jožef je molil tako, da je izpolnil postavo, ter je osmi dan dal svojega sina obrezati, ter ga ni imenoval, kakor bi on hotel, temveč tako, »kakor je bil imenovan po angelu.«

Kako pa bomo molili mi, ki smo po Jezusu prejeli posinovljenje? Nam pa je Bog poslal v »naša srca Duha svojega Sina, ki vpije Aba – Oče.« Mi bomo molili tako, da bomo svoje upanje gradili na zaupanju v Božjo previdnost. To bomo pa storili tako, da bomo v novem letu Bogu hvaležni za nov začetek, ki ga začenjamo tako na Božič, kakor danes v novem koledarskem letu. To bomo storili tako, da bomo blagoslavljali: »Gospod naj te blagoslovi in te varuje.« Ta stavek bo nadomestil vsakršno kletvico, vsakršno godrnjanje, vsakršno sovraštvo, jezo in slabo voljo, vsakršno besedo opravljanja in obrekovanja. Zakaj, če je vsak Božje delo in če želimo, da bo vsak čudovit v naših očeh, potem moramo vsakega ki ga srečamo, s katerim živimo, blagoslavljati, še posebej če nam je stopil na rep. Tako naj se željam za srečno in zdravo novo leto pridruži tudi želja, da bo stavek: »Gospod naj te blagoslovi in te varuje,« najpogostejši stavek, ki bo ušel iz naših ustnic.

Ni komentarjev:

Objavite komentar