nedelja, 18. februar 2018

Mavrica in angeli


Človekovo življenje je podoba čolna, ki pljuje proti varnemu pristanišču, imenovanemu Božje kraljestvo. In Jezus nam pravi: »Božje kraljestvo se je približalo.« Bližje smo svojemu cilju, kakor si mislimo. Toda, ker mišljenje prepuščamo pametnemu telefonu, časopisom, televiziji, šušljanjem po vogalih, se jih bo po tej vodi rešilo »rešilo le malo, natančno osem duš,« in ni se preveč za zanašati ali bomo ena izmed teh osmih duš.

Zato raje ubogajmo Jezusov glas, ki pravi: »Spreobrnite se in verujte evangeliju!« Ko se spreobrnemo zaplujemo v mirne vode čiste vesti in tako mirno prispemo v pristanišče nebeškega kraljestva. Toda, kaj pomeni spreobrniti se? To pomeni spremeniti mišljenje. Ne samo da vidimo, da smo »med zvermi« preizkušenj in skušnjav, temveč tudi »angeli so mu stregli.« Ne smemo videti samo »Janeza, ki so ga vrgli v ječo,« slabosti, navad in razvad, temveč tudi, da vidimo in slišimo Jezusa, ki oznanja Božji evangelij.

Bog nas »nadvse potrpežljivo« čaka, da zagledamo mavrico, ki je »znamenje zaveze« da se z upanjem zazremo v končni cilj in ne zgolj na sredstva: kot so voda in čoln. Da tudi voda je sredstvo prevoza, je prva gospodarska panoga vsake civilizacije. Toda ni cilj. Ne glejmo tudi samo na zveri, ki nas obdajajo, na ječe v katere nas zapirajo. Kjer je zver je tudi angel in kjer je ječa je tudi priložnost, zakaj ta Jezus, zaradi katerega živimo in trpimo »je na Božji desnici in so mu podrejeni angeli in oblasti in moči.« Spreobrnimo najprej svoje mišljenje in nenadoma bomo zagledali mavrico in angele in priložnosti za zemeljsko in nebeško srečo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar