petek, 30. marec 2018

13. Jezusa položijo Mariji v naročje

Človek, ki je vzel polomljena obešalnik ni bil kar nekaj. Bil je slovit umetnik, obrtnik visoke kakovosti, ki je v tistem polomljenem obešalniku videl možnost izdelave vrhunskega izdelka. Obrtnik je iz starega obešalnika, zavrženega železa napravil križev pot in ravno ga postavljajo v slovito katedralo.

Jezusovo mrtvo, izmaličeno telo snamejo s križa in položijo Mariji v naročje. Solze kapljajo na Jezusove rane in izpirajo okrvavljeno telo. Pa vendarle Marija ve, da življenje se mora preoblikovati, se mora znova roditi, da bi dobilo poslanstvo vredno nebeškega kraljestva.

Pusti se prijeti, prepusti se Bogu, da preoblikuje tvoje življenje in tvoje telo. Naj bo bolezen ali starost, utrujenost ali živčni zlom, psihična ali telesna bolezen, ali pa preprosto dve levi roki.

Marija, mnogo rok nas želi prijeti, še posebej v tistih zadnjih trenutkih, ko vsi vedo, da nič več ne zmoremo. Naj se ne upiramo, naj ne grizemo in praskamo, naj pozabimo na svoj ponos, ki ga že zdavnaj več ni. In pustimo ljubečim Božjim rokam, da nam dajo novo poslanstvo in novo dostojanstvo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar