četrtek, 29. marec 2018

3. Jezus pade prvič

Na sliki je bil videti tako eleganten, ravno pravšnji za našo elegantno predsobo. Toda že od začetka je šlo vse narobe. Že sestaviti ga je bilo pravcati podvig, pa tudi ko je bil sestavljen, je bila resnica daleč od slike na embalaži.

Že na začetku je bilo vse narobe. Jezus je padel. Glede na to, kako čudovito je govoril in kakšne čudeže je delal, so si najbrž predstavljali, da bo kar poletel na Golgoto. Pa ni. Že na začetku je padel. Kakšno razočaranje, za krvi željno množico.

Videz vara. Če iščeš junaka, našel boš pri meni zgolj bedaka. Obsedeni z videzom, z zunanjostjo, z embalažo, ne vidimo ranjene notranjosti, ne vidimo šibkosti mesa in prvi padec je grenko razočaranje, da se ne moreš sam odrešiti, kaj šele odrešiti sveta. Jezus je tisti, ki se pobere in z njim se pobereš tudi ti.

Gospod, moj videz vara. Nisem tako popoln in močan, niti kakor bi jaz rad, niti kakor si to predstavljajo ljudje, ki me vidijo. Embalaža je nekaj, notranjost pa čisto nekaj drugega. Gospod, tvoj prvi padec naj mi pomaga sprijazniti se sam s seboj. Tako za padce ne bom krivil drugih, še več, tako bo lahko moj padec koristen, saj bodo tudi drugi videli, da s Teboj se vstati da.

Ni komentarjev:

Objavite komentar