petek, 30. marec 2018

5. Simon iz Cirene pomaga Jezusu križ nositi

Zdi se, da je tisti polomljeni obešalnik tam v kotu prodajalne izgubil svoje poslanstvo. Da samo še čaka, da ga primejo in vržejo med staro železo. Ampak ker je dolgo časa čakalo in bilo pozabljeno je prišel nek drugi možak in je v tistem polomljenem železju našel novo možnost predelave.

Jezus ni mogel več nadaljevati pot. Tudi on je potreboval pomoč. In Bog Oče svojega Sina ni pustil samega, temveč je poslal pomoč v podobi Simona iz Cirene. Na tej postaji se kaže smisel Jezusovega trpljenja, smisel Jezusove zavrženosti – Simonu je omogočila narediti dobro delo.

Tudi tvoja zavrženost, osebna življenjska polomija, tvoja neuporabnost in nekoristnost, bolezen ali starost je kamen, ki ga lahko nekdo uporabi in vzida vstavi na vogelno mesto. Tvoj križ ima svoje poslanstvo, da ti ga nekdo pomaga nositi.

Gospod, samo ti si sposoben iz zla narediti nekaj dobrega. Na tvoji križevi poti, ki je pot popolnega zla in nasilja si uspel, da je Simon iz Cirene napravil dobro delo usmiljenja. Tvoj križ je postal orodje inspiracije za dobro. Tako tudi bodisi moja nekoristnost, neuporabnost, bodisi bolezen ali starost, je po tvoji milosti, koristna in uporabna za mojega bližnjega, saj mu tako omogoča, da napravi dobro delo usmiljenja. Hvala ti, ker mojo nerodovitnost, napravljaš rodovitno.

Ni komentarjev:

Objavite komentar