petek, 30. marec 2018

6. Veronika obriše Jezusu obraz

Pri navodilih za uporabo obešalnika je bilo navedeno, da naj uporabnik redno briše obešalnik s priloženo krpico, zato, da bo obešalnik ohranil svoj sijaj. Ta krpica obriše vse: od prstnih odtisov, mastnih madežev, do umazanije, ki ostane od uporabe.

Jezus, tvoje telo so brutalno uporabili, zlorabili, zato, da so zadostili za svojo krvoželjnost. Nato je od nekod prišla Veronika, ki ti je obrisala obraz in ti povrnila sijaj. Obrisala je prstne odtise, vseh tistih prstov, ki so kazali nate in te obtoževali. Obrisala je mastne madeže, naših grehov. Obrisala je vso umazanijo, ki se je nabrala na tvojem obličju.

Ko se zaradi nezmožnosti zaradi bolezni ali starosti, ali ko si nekoristen, neuporaben zaradi svojih naravnih danosti, ko se strga veriga tvojega življenjskega pogona in obstaneš, je veliko prstov, ki kažejo nate in te obtožujejo, zaradi vsega tega padeš v različne grehe: žalosti, samo pomilovanja, včasih tudi jeze in maščevanja. Ko tako nebogljen stojiš pod milim nebom, se umažeš, četudi nič ne delaš. Nato pride od nekod Veronika in ti ponuja krpico, da se obrišeš. Sprejmi jo!

Gospod, pomagaj mi da sprejmem pomoč Veronike v podobi Cerkve. Resda je majhna, uboga žena. Morda še bolj majhna, uboga in revna, kakor sem jaz, pa vendarle se vedno znova pribije skozi množico vojakov, sovražne drhali in mi ponuja krpico odveze. Naj je nikdar ne spregledam in da redno prejem pomoč, ki mi jo nudi.

Ni komentarjev:

Objavite komentar