petek, 30. marec 2018

7. Jezus pade drugič pod križem

Proizvajalcu so javili napako in proizvajalec se je razjezil nad projektantom. Kako je lahko napravil tako neumen in nekoristen izdelek. Kdo bo plačal vse te obešalnike, ki se bodo trumoma vračali v tovarno. Kdo bo kupcem vračal denar, ki smo ga pa že porabili za nekaj drugega.

Ko si Jezus drugič padel je množica glasno zavzdihnila. Ne zaradi sočustvovanja, temveč zaradi strahu, da bo končna predstava odpadla. Ta uvertura se že predolgo vleče. Radi bi prišli do glavnega dejanja. Dajmo, dajmo, še par korakov, radi bi šli v gostilno.

Kako si lahko tako neuporaben in nekoristen? Pa kdo te je ustvaril in poslal na ta svet, da nas tako mučiš. Da veš, od vsega začetka si ena sama zgaga. Morda si celo nezaželjen otrok in bi moral končati po enem mesecu med biološkimi odpadki. Pa tudi kasneje te odrivamo na stran, kako da tega ne dojameš. Daj, zgrudi se že in umri.

Gospod, daj da nikoli ne pozabim: da kar ustvariš, tega ne sovražiš. Vse ustvariš z koristnim namenom: kakor je tvoje življenje v očeh mnogih bilo nekoristno, tako je tudi moje, toda tvoje življenje je imelo poslanstvo, tako ga ima tudi moje. Pomagaj mi spoznati to poslanstvo, pomagaj mi vstati, da bova skupaj nadaljevala pot.

Ni komentarjev:

Objavite komentar