petek, 30. marec 2018

8. Jezus tolaži Jeruzalemske žene

Ali lahko polomljen obešalnik tolaži? Ne more, ker je samo kup neuporabnega železa. Vendar pa tolaži misel, da je kljub temu to železo samo po sebi nekaj vredno in celo uporabno pod rokami izkušenega obrtnika.

Jezus, nisi za vse neuporaben in nekoristen. Tukaj so trpeči ljudje, ki trpijo zaradi tebe in s teboj sočustvujejo. Ne mečejo vsi kamne vate, nekateri kamne močjo s solzami zaradi tebe. In ti, kot spreten obrtnik to uporabiš v dobro. Ne zakrkneš v svoji bolečini, temveč lahko zaradi bolečine sočustvuješ.

Ni malo takih, ki podobno trpijo, kakor ti. Ni malo takih, ki zaradi tebe s solzami močijo kamne, ki jih potem drugi vate mečejo. Kakor se je Jezus ozrl izza svojega križa, se ozri tudi ti in videl boš množico ljudi, ki jih tvoje stanje spravlja v globoko žalost. Če boš to naredil, boš v svoji bolečini našel moč iz, da se ne boš smilil samemu sebi, temveč boš tolažil tiste, ki so še bolj ubogi kot si ti.

Gospod, jeruzalemske žene, so bile bolj uboge, kakor ti. Bolj nemočne in bolj trpeče in ti si to vedel, zato si se ustavil, da bi jih potolažil. Nisi se smilil samemu sebi, kot to velikokrat počnemo mi, temveč si iz svoje bolečine tolažil. Obvaruj nas, da bi nas naša bolečina zakrknila in bi se začeli smiliti sami sebi.

Ni komentarjev:

Objavite komentar