petek, 30. marec 2018

9. Jezus pade tretjič pod križem

Kako je lahko izdelek, ki je toliko obetal tako klavrno končal. Mislili so, da bo prodajna uspešnica, pa je postal propadel projekt. Koliko moči in denarja smo v to vložili, zdaj pa ostaja kup železa v kotu prodajalne.

Ko mine razočaranje, ko se poleže jeza, ostane samo še žalost in objokovanje. Žalost, ker nismo ravnali drugače, žalost, ker ne moremo nič storiti, da bo boljše. Žalostno je srce obrtnikovega Sina, ko se znajde pod vznožjem Golgote in od žalosti pade. Drhal nič več ne vpije, nič več ne rohni, spremenila se je v pogrebno množico, ki molče spremlja obsojenčevo pot v smrt.

Nekaj časa se še upiraš, poizkušaš zadevo rešiti s svojimi močmi, a ko vidiš da ne moreš več, od žalosti omahneš. Začne se obup, panika te loteva, nič več ne moreš, kakor prestrašen kuža, se v kotu stiskaš, se treseš in čakaš bridkega konca.

Gospod, naše srce je objela žalost. Objokujemo svojo preteklost, nikakor nismo zadovoljni s sedanjostjo in z žalostjo v srcu zremo v bridko prihodnost. Kje je tisti angel, ki te je krepčal v puščavi in tolažil v Getsemaniju? Kje so tisti obeti, načrti za nebeško kraljestvo. Razblinili so se, kakor jutranja meglica.

Ni komentarjev:

Objavite komentar