nedelja, 25. marec 2018

Jezus, vstopi v moj Jeruzalem


Praznik Cvetne nedelje izpostavlja dogodek Jezusovega slovesnega prihoda v Jeruzalem. In da, Jezus je moral vstopiti v Jeruzalem. In da, v Jeruzalemu je moral umreti na križu, ker je Jeruzalem središče, alfa in omega. Toda ali je Jezus danes vstopil v naše življenje, v naše srce. Kajti v našem življenju, v našem srcu mora biti križan, drugače ne bomo nikdar mogli reči in priznati: »Resnično, ta človek je bil Božji Sin,« če Jezus ne bo križan v našem življenju in v našem srcu, se nam nikdar ne bo zgodila Velika noč v tistem, v čemer bi se morala zgoditi.

Sprejeti Jezusa v svoje življenje pomeni, da se ne upiramo in se ne umaknemo nazaj, še posebej ne v teh zadnjih trenutkih. Sprejeti Jezusa pomeni, da nastavimo hrbet udarcem, da svojega obraza ne skrivamo pred sramotenjem in pljunki, ker s tem priznavamo, da je Gospod Bog z nami, še več »Gospod Bog mi pomaga, zato se nisem dal zmesti.«

In kako sprejmemo Jezusa v svoj Jeruzalem? Kako odpremo vrata svojega srca, da vstopi kralj veličastva? Da priznamo, da nas posledice greha bijejo po hrbtu, da nam pljuvajo v obraz in sramotijo naše obličje, naše življenje. Šele potem gremo lahko k spovedi in s spovedjo se odpremo Božji milosti. Spovednica je smrt našega greha, naših napak, neumnosti. In ko bomo sami sebe ponižali, bomo postali pokorni »vse do smrti, smrti na križu,« ker na križu umre greh, ne človek. Človek potem vstane, svoboden, na velikonočno jutro. In ko bomo to storili se bomo spreobrnili in takrat bomo lahko doživeli velikonočne praznike, kot se spodobi, z vso Božji milostjo in blagoslovom.

Ni komentarjev:

Objavite komentar