nedelja, 29. april 2018

Je bil Jezus pri zdravi pameti?


Ali je bil Jezus pri zdravi pameti, ko je dejal »prosite, kar koli hočete in vse vam bo zgodilo.« Ali pa ni ta obljuba vendarle malce preveč širokogrudna, saj vemo, da smo v življenju že marsikaj prosili, pa se ni zgodilo nič. Če več, včasih se zgodi ravno nasprotno, kot si mi to želimo ali hočemo. Tako se včasih zdi, da te besede postavljajo Jezusa na laž in kako naj človek veruje nekomu, ki se laže?

Ko je Jezus te besede izrekel je bil trezen in pri zdravi pameti, ker je rekel še nekaj, recimo temu v drobnem tisku, kar večkrat pozabimo, spregledamo: »Če ostanete v meni in moje besede ostanejo v vas« lahko prosite kar hočete in se vam bo zgodilo. Kaj torej pomeni ostati v Jezusu? To preprosto pomeni, da »da se držimo njegovih zapovedi in delamo, kar mu je všeč.« Zlo ni kazen za naše nezvestobo, je posledica naše nezvestobe, zlo se dogodi, če ne delamo to, kar je Jezusu všeč. Še več, če bomo delali in živeli, kakor je Jezusu všeč, prav gotovo ne bomo prosili za nekaj, kar mu ni všeč. In tako se bo vsaka naša želja uresničila.

In kaj je Jezusu všeč. Da se izgrajujemo, napredujemo v »strahu Gospodovem,« ter rastemo v tolažbi Svetega Duha. Besedna zveza »strah Gospodov« označuje to, kar je Jezusu všeč. Ta strah ne pomeni, da se bojimo, trepetamo pred Bogom, temveč da se bojimo od Boga ločiti. Greh nas ločuje, dobrota nas Bogu pridružuje. Preprosto. Ne trepetajmo torej pred Bogom in kar je Bogu všeč, tudi Cerkev, naj se še tako čudno sliši. Ker Cerkev je v svojem bistvu, poslanstvu in delovanju dobra, čeprav jo ljudje že 2.000 let poizkušamo pokvariti. Trepetajmo pred tem, da bi se od Boga oddaljili, ga zapustili.

Ni komentarjev:

Objavite komentar