nedelja, 27. maj 2018

Drugačni smo

Krščanstvo je religija drugačnosti, ki sprejema vse, kar je na svetu zaničevano, zasramovano, preganjano. Vse kar na tem svetu nima prostora, lahko dobi svoj prostor v Bogu in Cerkvi. Ker je drugačnost skrivnost Svete Trojice, ki jo danes slavimo. Lahko, ker lahko vsak izpolnjuje Božje »zakone in zapovedi.« Kajti če bi Bog vedel, da bi drugačni lažje izpolnjevali njegove zakone in zapovedi, bi nas drugačne ustvaril. Mar ne?

Bog Oče ve, da drugačnost na tem svetu nima prihodnosti, zato pošlje na svet svojega Sina Jezusa Kristusa, »ki mu je dana vsa oblast v nebesih in na zemlji.« Njegov nauk se skriva v dejstvu, da lahko tisti, ki pride zadnji, prejme enako kot tisti, ki pride prvi. Mar ni to popolnoma drugačno od logike tega sveta? Vendar pa prejme samo tisti, ki se pusti poučevati in krstiti. Ker biti zaničevan, zasramovan, preganjan, še ni pogoj za nebeško kraljestvo. Ponižnost pa je.

Ponižnost je moč Svetega Duha, ker samo tisti »ki se dajo voditi Božjemu Duhu, so Božji sinovi.« Pa smo zopet pri Bogu Očetu in njegovimi zakoni in zapovedmi. Dani so nam, kot kažipot v življenju, »da bo dobro tebi in za teboj tvojim sinovom,« tudi če ne dosegaš človeških standardov, zaradi katerih si lahko zaničevan, zasramovan, preganjanj. Tudi če te zaradi človeških standardov zavržeta oče in mati, je tukaj Bog, ki te sprejema, ker te je ustvaril takšnega kakršen si. In če želiš, da te sprejme, se trudi izpolnjevati Božje zakone in zapovedi in pri tem se ne oziraj preveč, kaj počne sosed zraven tebe.

Če pa si kljub vsemu temu domišljaš, da si preveč ubog, beden in grešen za nebeško kraljestvo, pa je tu Marija Pomočnica. Ali pa če kdaj zaideš na življenjski poti, ter ne najdeš smeri, se obrni k Mariji. Ona bo zate prosila, Ona bo zate molila Boga Očeta, ker je mati Boga Sina, po moči Svetega Duha. In ko se k Njej obrneš, se proti Bogu spreobrneš, in našel boš svoj mir na tej zemlji. Zato danes skupaj molimo:

Pozdravljena Kraljica, mati usmiljenja, življenje, veselje in upanje naše, pozdravljena! K tebi vpijemo izgnani Evini otroci; k tebi vzdihujemo žalostni in objokani v tej solzni dolini. Obrni torej, naša pomočnica, svoje milostljive oči v nas in pokaži nam po tem izgnanstvu Jezusa, blagoslovljen sad svojega telesa. O milostljiva, o dobrotljiva, o sveta Devica Marija.

Ni komentarjev:

Objavite komentar