nedelja, 20. maj 2018

Zaledje bojišča


Kdo stoji za vašim hrbtom? Kdo vas podpre, ko nekaj butne v vas, kdo vas drži, ko vas hoče vrtinec življenja odnesti? To so lahko vaši starši, so zakonci, prijatelji, kolegi, sodelavci, tudi vaši šefi, direktorji, nadrejeni, vsi s katerimi smo v takšnem odnosu, v kakršnem sta Bog Oče in Bog Sin.

In ta odnos je Sveti Duh »Tolažnik, ki vam ga bom poslal od Očeta, Duh resnice, ki izhaja iz Očeta.« Zakaj kristjan ni nič drugačen od vseh ostalih ljudi. Razen v eni sami stvari, zaradi katere pa smo lahko tako zelo različni od drugih ljudi, da naravnost bodemo v oči. Ta stvar so sadovi Svetega Duha.

Zaradi teh sadov Svetega Duha, ki so »ljubezen, veselje, mir, potrpežljivost, blágost, dobrotljívost, zvestoba, krotkost, samoobvladanje,« smo kristjani drugačni od ostalih. In ti sadovi pričujejo sami od sebe. Še več, ti sadovi omogočajo tak odnos z našimi bližnjimi, da imamo krit hrbet. Da se lahko borimo na raznih življenjskih bojiščih, ker imamo poskrbljeno za zaledje. To da pridemo do Svetega Duha pa moramo izpolniti en samcat pogoj, biti moramo »vsi zbrani na istem kraju.«

Ko uspemo biti vsi na istem kraju, ko uspemo vsi biti eno samcato Kristusovo telo, ko skupaj vlečemo voz in ne vsak v svojo smer, je to dejanje vere. Ko spoznam, da je bližnji boljši od mene, ko spoznam, da je bližnji znamenje da me Bog ljubi, potem smo lahko vsi skupaj zbrani na istem kraju in je to dejanje vere. In potem naši odnosi sami od sebe postanejo ljubezen, veselje, mir, potrpežljivost, blagost, dobrotljivost, zvestoba, krotkost in samoobvladovanje. In po tem vemo, da imamo Svetega Duha.

Ni komentarjev:

Objavite komentar