nedelja, 12. september 2021

Razlika v večnosti

Bog si od vsega najbolj želi, da bi živeli, kakor Adam in Eva v raju. Ne samo večno življenje, temveč življenje v miru in ljubezni. Zato Jezus danes pravi Petru: »Poberi se! Proč od mene Satan, ker ne misliš na to, kar je Božje, ampak na to, kar je človeško.« Toda ker kristjani preveč mislimo na to, kar je človeško, namesto na to, kar je Božje, smo vsako leto svojega življenja dlje od tistega stanja, ki sta ga živela Adam in Eva.

Prerok Izaija sicer pravi: »Glej, gospod Bog mi pomaga,« če mi ne bomo mislili na to, kar je Božjega. Mož in žena ne bosta ohranila zvestobe svetega zakona, če bosta mislila na vse drugo. In če mi pridemo v cerkev in mislimo na vse ostalo, kako nam bo Gospod Bog pomagal.

In tudi misliti je delo. »Tako je tudi z vero, če nima del; sama zase je mrtva.« Kristjan je že lahko kristjan, toda če ne bo mislil na Boga, če ne bo mislil na dobro, tudi delal ne bo dobro. Kristjanov je veliko vpisanih v krstno knjigo, toda če v Duhu in resnici ne misli na Boga, to pomeni, da ga moli, časti in prejema v zakramentu Svete Evharistije in svete spovedi, je tak papirnat kristjan koristen samo za to, da z njim peklenšček kuri večni ogenj v peklu. Če boste kot kristjani mislili na to kar je Božjega boste deležni večnega življenja v nebeškem kraljestvu, če boste pa mislili samo na to, kar je človeškega, pa boste deležni večnega ognja in pogubljenja.

Ni komentarjev:

Objavite komentar